상주 행복나눔센터 에이오에이

상주 행복나눔센터 culture & sports community

location : 경상남도 남해군 상주면 상주리 Sangju-ri, Namhae-gum, Gyongsangnam-do, Korea
year : 2020,
현상설계 입상 competition entry
use :
근린생활시설 및 체육시설 public facility
area : 1,552m² (469
)

1/2

전원에 펼쳐진 비닐하우스와 같이 낮게 수평으로 펼쳐진 건물은 사용자로 하여금 쉽게 접근을 유도하며 풍경과 일상으로 자연스럽게 녹아든다. 자연 채광이 스미는 박공지붕의 반복은 체육시설내에 적절한 채광 뿐 아니라 역동적 실내공간의 성격을 부여한다. Low-level, horizontal buildings, such as vinyl houses spread out all over the country, are easily accessible to users and naturally melt into landscapes and everyday life. The repetition of a gable roof with natural lighting gives the characteristics of a dynamic interior space as well as proper lighting within the sports library.

1/2

 

전원의 일상적 유형 'rurality'

 

입면 구성 요소 facade elements

전면 운동장을 바라보며 길게 늘어선 건물은 야외운동장의 눈높이와 같은 경험을 제공하여 실내와 외부의 경계를 흐리며 보다 역동적인 운동경험을 제공한다. 반복된 박공이 주변 산세에 자연스럽게 어울리며 전원의 일상적 풍경과도 맞닿는다. Buildings lined up facing the front playground provide an experience at eye level of an outdoor playground, blurring the boundary between indoors and outdoors, providing a more dynamic exercise experience. The repeated gables blend naturally with the surrounding mountains and touch the everyday scenery of the countryside.

상주 행복나눔 에이오에이